"Life is better at the beach..."

13 april 2018 - Tallahassee, Florida, Verenigde Staten

Next stop: Pensacola Beach!

We hebben het laatste half uurtje in het donker gereden. 

Rond 7.30PM begint het hier te schemeren… 19.30 dus… Het was effe wennen aan die AM en PM, maar nu zit het erin! Tja, je moet wel snel bijbenen, want “”Breakfast: 6.30AM to 10.30AM”, dat gaat niet ’s avonds zijn hé!

Dus, omstreeks 8PM aangekomen in Pensacola Beach. Aangezien het donker is kunnen we niet echt veel waarnemen van dit stadje. Effe ter verduidelijking: Je hebt Pensacola en Pensacola Beach. Net als in Miami, is Pensacola Beach een eiland dat voor de kust van de stad ligt. Het wordt enkel met het vasteland verbonden via een lange brug. Het uitzicht wanneer we het eiland oprijden in prachtig: Er is waarachtig een skyline te zien met al de lichtjes van de flatgebouwen! Mooi!

Ons hotel ligt volgens het plannetje op een kruising, midden op Pensacola Beach, en aangezien er hier maar 3 wegen doorlopen, is het niet moeilijk te vinden. Dus we checken in, installeren ons in ons tijdelijke verblijf, en aangezien het nog redelijk vroeg is, gaan we nog even op verkenning. 

We steken het kruispunt bij ons hotel over, en gaan op ons gehoor af, want er is blijkbaar nog ergens een feestje gaande! Erg druk is het niet op straat, maar dat weerhoudt de locale horeca er niet van om live bandjes uit te nodigen want overal hoor je weer leuke muziek! Ik ben ondertussen al een échte fan van de Country Rock en begin sommige deuntjes al enthousiast mee de bleiren als ze weer eens op de radio voorbijkomen. 

Na 5 minuutjes komen we bij de Boardwalk. Dit is een houten constructie, een beetje zoals een pier, met allerlei winkeltjes, cafe’s en restaurantjes. We nemen plaats op een terrasje, en genieten van een bandje dat het beste van zichzelf geeft voor de laatste 8 gasten. Zoals ik al zei: erg druk is het momenteel niet, maar ik kan me voorstellen dat het hier overdag supergezellig is! 

Een uurtje later lopen we terug naar het hotel. Tijd om ons bedje op te zoeken. Want vermoeiend is het wel hoor, zo’n road-trip… 

Nogthans gaat alles wel heel relaxed hoor, en hebben we al een beetje een routine ontwikkeld.

Deze gaat als volgt:

Aangekomen in ons hotel / motel, laden we héél de auto uit! Enkel de zwemspullen blijven in de kofferbak. Ik had deze de eerste dag al gescheiden van de kledij, aangezien we die het eerste gedeelte van de road-trip niet nodig gingen hebben… (Is over nagedacht hé!)

Dus, ALLES uit de auto. En dat omvat: Onze 2 koffers, handbagage met computer, fotoapparaat ed, én al het eten. Jaja, je leest het goed! De eerste dag hebben we een koelbox aangeschaft om ons eten en onze drankjes koel te houden. Want overdag picknicken we zo’n beetje. En ’s avonds halen we dit dan mee uit de auto om even terug goed te koelen in het koelkastje van het hotel. De meeste kamers zijn hier standaard uitgerust met een koelkastje én een koffiezetapparaat. En ingenieus als we zijn, hebben we onze eigen koelelementen gecreëerd: Gewoon 2 flesjes met water gevuld, die je ’s avonds in het vriesvakje stopt, en ’s morgens heb je 2 ijsbokken om je koelbox fris te houden!

Als dan de hele verhuis klaar is, wordt de kamer gereorganiseerd: we hebben immers plaats nodig voor onze koffers… Bureaus worden een halve meter opgeschoven. Stoelen en / of tafeltjes worden in de hoek van de kamer gezet, en de koffers worden opengelegd. Volgende taak: ons "operations center" installeren! Dit wil zeggen: verborgen stopcontacten worden gezocht, internationale stekkers worden uitgepakt, verlengsnoeren uitgerold, en de telefoons, computer en camera batterij worden ingeplugd.

Wat dan volgt spreek voor zich: Corne valt op bed en gaat filmpjes monteren, en ik werk aan mijn verslag voor onze reislogger. Als dat allemaal afgerond is, plannen we onze route voor de dag erna. We bespreken wat we allemaal onderweg zullen tegenkomen, en waar we willen stoppen. Hotels worden nog niet vastgelegd, daar wachten we mee, want je weet nooit wat de dag weer zal brengen…

Het lijkt allemaal een heel gedoe, maar eigenlijk genieten we er volop van! We voelen ons als Bohemiens, en de verslagjes, de foto’s en de filmpjes, zijn evengoed voor onszelf als voor jullie. Want telkens wanneer ik even ga teruglezen, of Corne de filmpjes weer eens terug bekijkt, beleven we deze reis opnieuw. 

Toen ik vanochtend de gordijnen opende, kreeg Pensacola Beach eindelijk een gezicht. Zowel links als rechts van ons hotel blijkt een strand te zitten! Het eiland is immers zo smal dat je op 10 minuutjes van de ene kant naar de andere loopt! Dus, na het ontbijt toch maar even het strand opgezocht. Het zonnetje schijnt, en het is hier een lekkere 24 graden, dus meer moet dat niet zijn… En het blijkt een prachtig strand te zijn: Breed, parelwit zand, en mooi smaragd-groen water! Ze noemen het hier niet voor niets de “Emerald Coast”! Een voorproefje van wat ons de komende week te wachten staat…

De volgende dagen zullen we dus hoofdzakelijk langs de kust van Florida rijden. Je kan het omschrijven als een kroegentocht van stranden! Onze zwemspullen zijn verhuisd van helemaal achterin de kofferbak, naar onmiddellijk bij de hand! We pikken er enkele van de leukste, mooiste plekjes uit en stoppen daar dan voor een uurtje relax-time op het strand.

Zo ook vanmiddag: 

Na Pensacola zijn we aangekomen in Panama City. Qua strand lijkt het een beetje op Pensacola. Ook hier weer een mooi breed, wit strand. Even over het zand hier: Het is ZO fijn dat het wel poeder lijkt! Geen grove zandkorrel te bekennen aan de “gulf of Mexico” blijkbaar!  Dus we besluiten onze handdoek mee te nemen en ons een uurtje in dit zachte zand te leggen. En blijkbaar was het geen overbodige pitstop, want binnen 10 minuten liggen er 2 Europeanen te snurken op het strand van Panama City….

Na ons middagdutje, is het tijd om een eindlocatie te zoeken voor vandaag. Ons “basiskamp” voor deze research is zoals gewoonlijk Mc Donalds. Je kan zeggen wat je wil van Mc Donalds, maar ze hebben de beste WiFi van de States! We bestellen een kop koffie, en loggen in op Booking .com

We hebben ondervonden dat deze site het beste werkt om hotelletjes te vinden: Je voert een bestemming in, klikt op “kaart”, en alle beschikbare hotels in een straal van ……… km komen tevoorschijn. Dan een beetje filteren naar gelang de behoefte, en hoppakee, het volgende hotel is geboekt!

De volgende bestemming wordt dus ditmaal Tallahassee. We moeten effe “rond” het “Apalachicola National Forest“ rijden, want blijkbaar is daar geen overnachtingsmogelijkheid.

Nog 2 uurtjes rijden vanavond zegt de navigatie. Aankomsttijd: 21.20u…. ????? Hoezo? Het is nu toch maar 18.10u? Ahh, juist ja, we gaan weer een uurtje verder in de tijd! Even de horloges weer bijzetten dus…

En die 2 uurtjes hadden er dus 1.45 kunnen zijn.... Halverwege komt Corne tot de vaststelling dat we wel via héél kleine weggetjes gestuurd worden door de navigatie. Toch even stoppen om na te kijken. Juist ja, de navigatie stond nog op “mooiste route” ipv “snelste route”. En gewoonlijk is de mooiste route wel leuker hier, aangezien je anders enkel snelwegen te zien krijgt, maar aangezien we de helft van de tijd tòch in het donker zullen rijden had het deze keer niet veel uitgemaakt… 

Terwijl we langs de kant staan om de navigatie na te kijken, stopt er een pick-up truck: “..of alles ok is met ons?” 

Wij: “ja hoor! Even de benen strekken en de navigatie instellen!” 

De vriendelijke kerel: “Ok, just checking!”

Wij: “Thanks sir!”

Hij: “No problem! God bless you!”

Wij: ……………. Staan met onze mond vol tanden. Zo’n spontane hulpvaardigheid en vriendelijkheid van een complete vreemdeling…. Zijn wij thuis écht zo afstandelijk geworden?…. 

“Southern hospitality” noemen ze dat geloof ik….

We stappen terug de auto in en vertrekken terug voor de laatste kilometers...

En zo komen we, omstreeks 21.25u aan bij ons hotel, en begint de routine opnieuw:

Auto uitladen, kamer reorganiseren, …..enz…………enz….…

Foto’s

7 Reacties

 1. Erwin:
  14 april 2018
  Schitterende foto’s en weer een prachtig verhaa!!
 2. Eleonore van Rij:
  14 april 2018
  Genieten weer en verlangen naar ook een beetje lekker weer hier die foto met die strandstoeltjes is echt geweldig!!!!
 3. Matthijs Verdoorn:
  14 april 2018
  Prachtig verhaal...zo herkenbaar 😂...ik denk in beelden dus zie het al helemaal voor me..Corne met z'n filmpjes en Inge met haar blog bezig! Leuk om te volgen.
 4. Gwen:
  14 april 2018
  Wat een mooie foto's. Het is echt genieten zo voor jullie. Heerlijk om te zien
 5. HEnny:
  14 april 2018
  Eat fijn om met jullie mee te reizen. Zo mooi als of we er ook bij zijn
 6. Lysette:
  15 april 2018
  Haha die routine van stopcontacten en filmpjes komt me zoooo bekend voor ;-)
 7. Johan:
  15 april 2018
  Top verslag weer, ik voel het zand tussen mijn tenen......Of ik erbij ben !