Life is beautiful...

14 april 2018 - Crystal River, Florida, Verenigde Staten

Elke ochtend is het weer even oriënteren: Waar zijn we? En vooral: welke kant is de badkamer/wc? 

Vandaag zijn we dus wakker geworden in Tallahassee. Van hieruit rijden we terug naar het Zuiden, richting Miami. Maar vooraleer we daar zullen aankomen hebben we nog wel enkele mooie plekjes op de agenda staan. 1 probleempje: De weergoden werken niet mee met onze planning! Voor morgen staat en een flink onweer op het menu, en véél regen! Corne blijft volhouden dat het wel zal meevallen, maar ik ben nogal een realist op dat vlak. We gaan het zien… 

In elk geval herbekijken we onze route even: In plaats van, zoals voorzien, vandaag in één keer naar Clearwater te rijden, en daar dan pas tegen de avond aan te komen, gaan we toch maar het maximum uit deze geweldige dag halen. Dus, in plaats van de hele dag in de auto te zitten, beslissen we om een kort stukje te gaan rijden (zo’n 2,5u), tot in Crystal River, daar een hotel mét zwembad te boeken, en te gaan genieten van de zonnige namiddag. Het is hier een aangename 28 graden, dus relax-time….

De bedoeling is dat we dan morgen, wanneer het (let je op het feit dat ik niet schrijf: “ALS het…”) gaat regenen, doorrijden naar Clearwater. Zetten we dat gewoon een dagje later op de agenda hé, da’s het fijne aan geen vaste planning hebben….

Het Best Western Crystal River Resort is gelegen làngs de rivier, bij een haventje. Gezellige buurt, waar ook ’s avonds nog wel wat te beleven valt denken we. 

Overdag staat deze streek vooral bekend voor het “zwemmen met de manatee’s”.  Nu weet ik niet of jullie al eens een manatee (oftewel zeekoe) gezien hebben, maar de aaibaarheidsfactor van zo’n dier is nihil. Ik herinner me mijn poging van vorig jaar in Thailand, mbt zwemmen tussen de vissen, en besluit deze ervaring aan mij voorbij te laten gaan. Ik weet niet wat het is… Ik hou gewoon niet van in het water zijn terwijl er vissen, of andere schepsels rondom mij zwemmen. Ook het zwemmen met dolfijnen, waar iedereen zo lyrisch over is, trekt mij niet aan. Kijken naar deze dieren ja, maar ik hoef niet de directe interactie… 

Over Thailand gesproken: Onze vrienden, Lysette en Erwin (je weet wel, van de vorige reislog) hebben er ook net weer een fantastische reis opzitten! Ze zijn deze keer afgereisd naar het mooie Maleisie en aan de foto’s en vlogs te zien, hebben ze een fantastische tijd gehad!

Misschien eentje om ooit ook nog eens te doen. Alleen, ikzelf ben meer fan van deze kant van de aardbol. Corne hangt er een beetje tussenin denk ik, maar als ik voor mezelf spreek mag ik zeggen dat ik een échte Amerika-fan ben. 

Enkele redenen waarom ik zo graag deze richting uitkom:

Prachtige natuurparken en geweldig mooie kustlijnen!!!
Supervriendelijke en behulpzame mensen! 
Je hoeft niet bang te zijn voor ijsblokjes in je drankje, en kan je tanden poetsen met kraanwater!
Je verstaat de taal, en kan de wegwijzers lezen
De benzine is hier belachelijk goedkoop en men rijdt hier gewoon langs de rechterzijde van de weg
Op elk kruispunt vindt je een Dunkin Donut’s en als je een biertje besteld, krijg je een BIERtje!

Daar tegenover staan natuurlijk ook enkele min-puntjes: 

Werkelijk OVERAL ligt hier vasttapijt! Tot in de badkamer toe! En de reden waarom je hier geen bacterie in de ijsblokjes hebt, is waarschijnlijk omdat het water hier enorm naar bleekwater smaakt! Dus wanneer je een frisdrank besteld die van zo’n “tap” komt, krijg je 7-up mét chloorsmaak! Reden te meer om zo’n BIERtje te bestellen…

En dat is wat we dus vanmiddag doen: bij het zwembad hangen met een biertje…. Het zwaarste stuk van onze vakantie zit er op en we zijn overgeschakeld naar relax-modus. En terwijl we aan het zwembad liggen, en uitkijken op het haventje, zien we de reigers langs de kant van het water zitten. Meer moet dat niet zijn!

Vanavond gaan we nog effe de omgeving verkennen. We wandelen via een houden steiger langs het water, en komen bij een gezellig tentje uit. Langs de ene kant een bar, mét live muziek, langs de andere zijde een restaurant met gezellig terras dat uitkijkt op het water…. This is nice… 

Nét op het moment dat we ons aan een vrij tafeltje willen neerzetten, komt een serveerster langs met de mededeling dat we ons eerst binnen bij de bar moeten aanmelden. 

Dus wij naar binnen. Hoe gezellig  het terras buiten is, hoe ongezellig is het binnen. Het eerste dat bij me opkomt is “vreetschuur” Een grote, kale zaal met verschrikkelijke akoestiek (wat een herrie!), en een lange bar van links naar rechts door de ruimte. De cipier van dienst is een ietwat oudere dame, die er een strak systeem op nahoudt: Een blocnote met nummering van 1 tot …? …. 75?

“Of we willen reserveren?”

“Ja, graag buiten een tafeltje”

“Dat zal den 1,5u wachttijd zijn.” 

Zullen we nummertje 68 zijn denk ik….

Corne haalt nog effe zijn charmantste glimlach boven, maar het mag niet baten. In elk geval gaan we geen 1,5u wachten…

“Euhm…… laat maar zitten!”

“We vinden wel wat anders om te eten” troosten we elkaar…

 Zo gezegd, zo gedaan: we ontdekken een leuk restaurantje in een van de zijstraten een beetje verderop, en zetten ons (zonder te hoeven aanmelden!) op het terras. In de verte kunnen we zelfs nog meegenieten van de live muziek van onze buren! En terwijl wij genieten van onze heerlijke maaltijd, zitten ze in de vreetschuur ondertussen waarschijnlijk aan nummer 37. 

En zo zitten we dus, na een heerlijke maaltijd, met een muziekje op de achtergrond, uit te buiken en we kijken naar de ondergaande zon… 

Life is beautiful….

Foto’s

3 Reacties

 1. Lysette:
  15 april 2018
  Hihi zijn we toch nog in jullie blog beland 😊
  Geniet van juilie relax-modus en hopelijk niet al te veel regen morgen...
 2. Matthijs Verdoorn:
  15 april 2018
  1,5 uur wachttijd?....dat moet wel een heel speciaal restaurant zijn met een heel speciaal uitzicht over dat water haha...pfff..inderdaad zeg, die frisdranken daar zijn niet te drinken...je moet het echt uit een flesje of blikje kopen 😂...jammer dat het weer gaat korten jullie vakantie. Leuk om jullie blog te lezen...
 3. HEnny:
  16 april 2018
  Lekker even relaxen ☀️☀️☀️