Met de voeten op Canadese bodem!

2 juni 2024 - Calgary, Canada

“Lady’s & gentlemen, WE WÍLL BE FLYING to Frankfurt, don’t worry!”

Hilariteit alom op het vliegtuig, en het moet gezegd: De piloot nam me de woorden uit de mond.

We hebben wel 15min moeten taxiën eer we bij de startbaan aankwamen! 😅

Maar dán ging het toch gebeuren… en na amper 50min vliegen waren we al in Frankfurt.

Fase 1 : ✅

….. en door!

De reden waarom we via Frankfurt vlogen? DE PRIJS! 💰

Corne had tickets kunnen scoren voor de “luttele” prijs van €1300 voor 2 personen, RETOUR hè!! Koopje dus!

En op Schiphol durven ze voor een broodje kaas €9 vragen! 😳

Je reinste diefstal!

(Kwestie van alles in perspectief te plaatsen hè….. 😂)

En dan, na een vlucht van 9u, een “kip of pasta?”-rondje, 3 films, en een pizzabroodje landen we op Canadese bodem!

Tijdsverschil met thuis: -8u!

Dus terwijl jullie al lekker sliepen, gingen wij nog effe door!
Eerst punt op de agenda: Auto ophalen bij het verhuurbedrijf.
En ja hoor, daar staat ie dan te blinken: na het nodige papierwerk krijgen we de sleutels van een stoere Ford BRONCO aangereikt. Nice! Daar doen we het wel 3 weekjes mee! 🙌🏼

2e punt op de agenda: op zoek naar ons hotel. We verblijven voor de eerste overnachting in het “Element Calgary airport” hotel. Geen super-de-luxe, maar netjes en verzorgd. Mét “ontbijt” inbegrepen!
Ik zet ontbijt tussen aanhalingstekens, want uit ervaring weet ik dat vb in Amerika een ontbijt bestaat uit een voorverpakte koek en een smeerkaasje….. met wat geluk vindt je ook nog ergens een appel. Dus we gaan het zien, hier in Canada….…

Vlakbij het hotel is een grote shoppingmall, dus nadat we ingecheckt waren, besloten we daar toch maar even naartoe te lopen.  Corne wou even uitzoeken wat een internetbundel voor 3 weken kostte. Want zo gaan rondreizen zonder internet, da’s “back to basics” hè! Dat zijn wij niet meer gewend! Bij het minste grijp je naar je telefoon om iets op te zoeken! Al zijn het maar de openingsuren van de locale supermarkt!
Dus, zo gezegd, zo gedaan, en 2 uurtjes later waren we terug bij het hotel….. hapje gegeten, én internet op zak! Missie geslaagd!

Ondertussen is het hier ook 20u geworden, en gaan we ook stilaan in avondmodus… (tellen we er stiekem die 8u tijdsverschil bij, dan gaan we richting 04.00u, dus we zijn wel echte nachtbrakers!) Tijd voor bedje dus!

Hopelijk niet teveel last van jetlag, zodat we morgen fris en monter aan onze échte eerste dag van de reis kunnen beginnen!

Dus: goeiemorgen voor jullie, wij doen onze oogjes toe! 😵‍💫

1. Liesbeth:
    2 juni 2024
    Ik hoop dat jullie, als je dit leest, een goede nachtrust hebben gehad. Die reisdag ben je zo vergeten, dus straks lekker "on the road again"!
  2. Eleonore:
    Goedemorgen,
    Ik zou voor dat prijsverschil ook om vliegen
    het begin is al weer heerlijk om te lezen. Veel plezier met die eerste volle Canadese dag. 🍀
  3. Erwin:
    2 juni 2024
    Yes, we gaan onderweg!! Superleuk om weer mee te reizen via jullie blog. Dat ontbijt zo matig is in de USA wist ik niet. Dus inderdaad, hopelijk in Canada een beter ontbijt! Slaap lekker of is het al goedemorgen? PS. Ford Bronko stoer ding!!
  4. Yvette:
    2 juni 2024
    Veel plezier en ik kijk uit naar de verhalen 👍
  5. Kees:
    Fijne vakantie Corne en Inge
  6. Lysette Fokke:
    2 juni 2024
    Klinkt als een goed begin 😀🥳
  7. Matthijs:
    2 juni 2024
    Nou, dat begint goed met die dikke korting op je vliegtickets. Leuk om jullie weer te volgen. Veel plezier en geniet er alvast van.
  8. Renee:
    2 juni 2024
    Zo jullie zijn er, goede reisdag gehad. morgen zijn jullie toch vroeg wakker door de jetlag, dus kan je extra lang genieten. Veel plezier morgen!👍🏻🇨🇦
  9. Jeanine:
    2 juni 2024
    Nou, goedemorgen en laat het avontuur maar beginnem
  10. Ed:
    3 juni 2024
    Klinkt goed en mooie foto's, Have Fun!!!
  11. Marjolijn Peeters-Diepstraten:
    3 juni 2024
    Groot gelijk, voor die prijs zou ik ook wel een vliegritje naar Frankfurt doen. Hoop dat jullie lekker hebben geslapen en door!!!!! Maak er een toffe vakantie van daar in Canada.........
  12. Jacques Bielars:
    3 juni 2024
    Fijne vakantie, geniet ervan.